Výstava rezbárov z východného Slovenska oslovila zamestnancov EÚ

29.06.2013 Celý región

Brusel 28. júna (TASR) - Výstavu drevárskych umeleckých diel mladých študentov z Prešovského kraja, ktorá dva týždne skrášľovala priestory Európskej komisie (EK) v Bruseli, dnes slávnostne ukončili za prítomnosti podpredsedu EK Maroša Šefčoviča, premiéra SR Roberta Fica a slovenskej europoslankyne Moniky Smolkovej.

Výstava s názvom "Slovensko - minulosť a budúcnosť očami slovenských študentov" sa konala z iniciatívy zástupcov Prešovského kraja a agentúry TA-DE-S (Talentované deti Slovenska).

Umeleckú hodnotu vystavených exponátov žiakov Strednej odbornej školy drevárskej a Strednej odbornej školy A. Dubčeka z Vranova nad Topľou vo svojich príhovoroch ocenil podpredseda EK Maroš Šefčovič aj slovenský premiér Robert Fico.

Po ich príhovore pred početnou komunitou slovenských zamestnancov inštitúcií EÚ vystúpil folklórny súbor Cifroško z Vranova nad Topľou.

Slovenská europoslankyňa Monika Smolková (Smer-SD) v rozhovore pre TASR uviedla, že výstavu na prízemí v budove Berlaymont, kde sídli EK, v priebehu dvoch týždňov videlo niekoľko tisíc ľudí a vystavené exponáty mali obrovský úspech.

"Väčšina výrobkov, ktoré tu boli vystavené, sú už rozpredané a na ďalšie majú riaditelia oboch škôl objednávky," uviedla Smolková.

Jeden z vystavených výrobkov - drevená mapa Európskej únie, bude po ukončení výstavy zdobiť kanceláriu slovenského eurokomisára Šefčoviča.
 

Vyberte región